HvideSokker SelskabsMusik

Tommy Jo  

  Tlf.: 40 14 18 10

sokker
Tommy Jo i haven hjemme 2014

Harmonika

Diskret dinnermusik
Muntre viser
Medrivende fællessange
Sjove indslag

Rent akustisk til små arrangementer
Trådløs forstærkning til større arrangementer
Batteridreven trådløs forstærkning f.eks. på både, i busser og i det fri.

Elektronisk harmonika
Min foretrukne harmonika er en elektronisk V-Accordion fra Roland.
Den kan lyde som mange forskellige harmonikaer, en italiensk, en tysk eller en fransk, den kan lyde som om den er ny eller gammel. Det giver en større variation i lydbilledet og bliver derfor ikke ensformigt at høre på, selv over længere tid. Desuden kan den også lyde som andre instrumenter som f.eks. mundharmonika og saxofon; det er ikke noget jeg bruger meget, men det kan være meget godt til en afveksling. Jeg bruger meget at skifte harmonikabassen ud med f.eks. en kontrabas og en guitar; det synes jeg gør lyden lettere, hvor en harmonikabas godt kan være lidt tung.
Harmonikaen kan sende trådløst til forstærkeranlægget, og jeg kan derfor spille meget større selskaber op med den end med en almindelig harmonika.

Muntert indslag
Harmonikaen er velegnet som et muntert indslag under festen. Det kan være at jeg spiller resten af festen på keyboard, eller det kan være at jeg blot kommer for at spille i kort tid. Harmonikaen giver mig mulighed for at gå rundt blandt gæsterne og spille, og evt. synge i en trådløs mikrofon. Repertoiret her vil som oftest være sømandssange, og syng-med potpourrier, men kan også krydres med viser og anekdoter efter aftale.

Hyggemusik
Harmonikaen kan også bruges til at spille hyggemusik under en spisning, en reception eller en udflugt. Fordelen frem for keyboardet er igen, at jeg kan bevæge mig rundt i selskabet, og at jeg kan spille på steder, hvor det ikke er nemt at komme til. Det kan være at der ikke er plads til et større anlæg, det kan være et meget stort lokale, hvor gæsterne sidder spredt, det kan være at der er flere lokaler, eller det kan være udendørs hvor selskabet bevæger sig, til fods, i bus eller båd.